Bananofee
CZAS PRZYGOTOWANIA: 65 MINUT
Typ diety: wegetariańska
Typ posiłku: desery
SPÓD
Masło ghee
Jajko
Mąka ryżowa
Mąka orkiszowa
Ksylitol
40 g
1 sztuka
60 g
60 g
10 g
Masło ghee
40 g
Jajko
1 sztuka
Mąka ryżowa
60 g
Mąka orkiszowa
60 g
Ksylitol
10 g
KREM
Daktyle suszone
Kakao
Sól
Banan
250 g
10 g
3 g
3 sztuki
Daktyle suszone
250 g
Kakao
10 g
Sól
3 g
Banan
3 sztuki
SEREK
Serek kremowy
Ksylitol
Aromat waniliowy
Gorzka czekolada
Żelatyna
600 g
20 g
3 g
20 g
1 łyżka
Serek kremowy
600 g
Ksylitol
20 g
Aromat waniliowy
3 g
Gorzka czekolada
20 g
Żelatyna
1 łyżka
krok 1
Masło rozpuszczamy w rondelku. Mieszamy z jajkiem, mąkami i ksylitolem. Wykładamy na spód, nakuwamy widelcem i pieczemy 15-20 minut w piekarniku nagrzanym do 220*C.
krok 2
Daktyle zalewamy wrzątkiem i odstawiamy.
krok 3
Wylewamy wodę z daktyli i blendujemy je z solą i kakao. Wykładamy krem na wystudzony spód, dekorujemy pokrojonymi bananami.
krok 4
Serek mieszamy z ksylitolem, aromatem i startą czekoladą (10 g). Żelatynę mieszamy w kubku z gorącą wodą. Dodajemy do żelatyny łyżkę kremu i dokładnie mieszamy i wylewamy do gotowego serka. Dokładnie mieszamy serek z żelatyną.
KROK 5
Dekorujemy ciasto serkiem, posypujemy startą czekoladą.