Sałatka z ciecierzycą i grzanki
CZAS PRZYGOTOWANIA: 15 MINUT
Typ diety: wegetariańska
Typ posiłku: kolacje
SAŁATKA
Rukola
Pomidor
Ciecierzyca
Pomidory suszone z oleju
Sól
Pieprz
30 g
1 sztuka
40 g (w zalewie)
3 sztuki
szczypta
szczypta
Rukola
30 g
Pomidor
1 sztuka
Ciecierzyca
40 g (w zalewie)
Pomidory suszone z oleju
3 sztuki
Sól
szczypta
Pieprz
szczypta
GRZANKI:
Chleb
Masło klarowane
Oregano
Sól
1,5 kromki
3 g
3 g
szczypta
Chleb
1,5 kromki
Masło klarowane
3 g
Oregano
3 g
Sól
szczypta
krok 1
Kolejno wykładamy rukolę, pokrojonego pomidora, suszone pomidory, ciecierzycę ze słoika opłukaną wodą.
krok 2
Polewamy sałatkę łyżką oleju z pomidorów suszonych, doprawiamy solą i pieprzem.
krok 3
Grzanki posmaruj masłem, dopraw i piecz 5-10 minut w piekarniku nagrzanym do 200*C.