Jaglane gofry z figą i bananem

CZAS PRZYGOTOWANIA: 15 MINUT

Typ diety: bezglutenowa,  wegetariańska

Typ posiłku: śniadanie

GOFRY:

Jajko

Mąka jaglana

Mąka kukurydziana

Woda

Proszek do pieczenia

Aromat migdałowy

Olej rzepakowy

1 sztuka

40 g

10 g

80 ml

2 g

2 g

2 g (do posmarowania)

Jajko

1 sztuka

Mąka jaglana

40 g

Mąka kukurydziana

10 g

Woda

80 ml

Proszek do pieczenia

2 g

Aromat migdałowy

2 g

Olej rzepakowy

2 g (do posmarowania)

DODATKI:

Jogurt Skyr

Masło orzechowe

Figa

Banan

75 g

15 g

½ sztuki

1/3 sztuki

Jogurt Skyr

75 g

Masło orzechowe

15 g

Figa

½ sztuki

Banan

1/3 sztuki

krok 1

Wszystkie składniki  na gofry z wyjątkiem oleju dokładnie mieszamy.

krok 2

Rozgrzaną gofrownicę smarujemy olejem i wylewamy ciasto. Pieczemy ok 5 minut nie otwierając w tym czasie gofrownicy.

krok 3

Wykładamy gofry na 2 minuty na kratkę do wystudzenia. Przekładamy jogurtem, masłem orzechowym i dekorujemy owocami.

Bądźmy w kontakcie