Jaglane gofry z figą i bananem
CZAS PRZYGOTOWANIA: 15 MINUT
Typ diety: bezglutenowa, wegetariańska
Typ posiłku: śniadanie
GOFRY:
Jajko
Mąka jaglana
Mąka kukurydziana
Woda
Proszek do pieczenia
Aromat migdałowy
Olej rzepakowy
1 sztuka
40 g
10 g
80 ml
2 g
2 g
2 g (do posmarowania)
Jajko
1 sztuka
Mąka jaglana
40 g
Mąka kukurydziana
10 g
Woda
80 ml
Proszek do pieczenia
2 g
Aromat migdałowy
2 g
Olej rzepakowy
2 g (do posmarowania)
DODATKI:
Jogurt Skyr
Masło orzechowe
Figa
Banan
75 g
15 g
½ sztuki
1/3 sztuki
Jogurt Skyr
75 g
Masło orzechowe
15 g
Figa
½ sztuki
Banan
1/3 sztuki
krok 1
Wszystkie składniki na gofry z wyjątkiem oleju dokładnie mieszamy.
krok 2
Rozgrzaną gofrownicę smarujemy olejem i wylewamy ciasto. Pieczemy ok 5 minut nie otwierając w tym czasie gofrownicy.
krok 3
Wykładamy gofry na 2 minuty na kratkę do wystudzenia. Przekładamy jogurtem, masłem orzechowym i dekorujemy owocami.