Bananofee

CZAS PRZYGOTOWANIA: 65 MINUT

Typ diety: wegetariańska

Typ posiłku: desery

SPÓD

Masło ghee

Jajko

Mąka ryżowa

Mąka orkiszowa

Ksylitol

40 g

1 sztuka

60 g

60 g

10 g

Masło ghee

40 g

Jajko

1 sztuka

Mąka ryżowa

60 g

Mąka orkiszowa

60 g

Ksylitol

10 g

KREM

Daktyle suszone

Kakao

Sól

Banan

250 g

10 g

3 g

3 sztuki

Daktyle suszone

250 g

Kakao

10 g

Sól

3 g

Banan

3 sztuki

SEREK

Serek kremowy

Ksylitol

Aromat waniliowy

Gorzka czekolada

Żelatyna

600 g

20 g

3 g

20 g

1 łyżka

Serek kremowy

600 g

Ksylitol

20 g

Aromat waniliowy

3 g

Gorzka czekolada

20 g

Żelatyna

1 łyżka

krok 1

Masło rozpuszczamy w rondelku. Mieszamy z jajkiem, mąkami i ksylitolem. Wykładamy na spód, nakuwamy widelcem i pieczemy 15-20 minut w piekarniku nagrzanym do 220*C.

krok 2

Daktyle zalewamy wrzątkiem i odstawiamy.

krok 3

Wylewamy wodę z daktyli i blendujemy je z solą i kakao. Wykładamy krem na wystudzony spód, dekorujemy pokrojonymi bananami.

krok 4

Serek mieszamy z ksylitolem, aromatem i startą czekoladą (10 g). Żelatynę mieszamy w kubku z gorącą wodą. Dodajemy do żelatyny łyżkę kremu i dokładnie mieszamy i wylewamy do gotowego serka. Dokładnie mieszamy serek z żelatyną.

KROK 5

Dekorujemy ciasto serkiem, posypujemy startą czekoladą.

Bądźmy w kontakcie